Expertise

Fusies en overnames

Affluo heeft een sterke Belgische en internationale M&A-praktijk. Wij begeleiden zowel kopers als verkopers door het hele overnameproces. Wij staan aan uw zijde vanaf de eerste overnamegesprekken en begeleiden de transactie tot het integratieproces toe. Onze praktijk behelst zowel klassieke overnames van aandelen, activa of handelsfondsen als private equity, venture capital, buy-outs en gemengde constructies. Wij verzorgen ook de pre-acquisitie werkzaamheden zoals het due diligence onderzoek, de samenstelling van data rooms, het opstellen en onderhandelen van voorafgaande overeenkomsten zoals vertrouwelijkheidsovereenkomsten, intentiebrieven en voorakkoorden. Transactie-ondersteunende financieringsoperaties en herstructureringen zoals (partiële) splitsingen, fusies en inbrengen worden door ons begeleid. Eens de overname is gerealiseerd, begeleiden wij u als koper bij de integratie van de target in uw bestaande vennootschapsgroep.

Doordat wij steeds kristalheldere afspraken opstellen, leiden transacties die door ons werden begeleid zelden tot geschillen. Wordt u toch geconfronteerd met een geschil, bijvoorbeeld door een claim onder de verklaringen en waarborgen, staan wij u graag bij; ook wanneer de verkooptransactie zelf niet door ons werd begeleid.

Door onze lange ervaring in de materie hebben wij een breed netwerk uitgebouwd en kunnen wij rekenen op een pragmatische en kostefficiënte samenwerking met fiscalisten, accountants, revisoren en consultants, zowel in België als in het buitenland.

Wij verdedigen uw belangen in de transactie met stip, maar werken met de advocaten van uw wederpartij op basis van wederzijds respect en dialoog. Onze expertise in de materie wordt door onze tegenstrevers algemeen erkend.