Françoise Carlier

Françoise Carlier

Françoise Carlier werkte na haar stage aan de Balie te Brussel sinds 1994 als bedrijfsjuriste in de creatieve sector voor ze, in 2016, opnieuw advocaat werd. Ze heeft 25 jaar ervaring met alle juridische aspecten van intellectuele eigendom in het algemeen en auteurs- en merkenrecht in het bijzonder.  Gedurende haar carrière was ze onder meer 11 jaar werkzaam als Head of Legal bij Studio 100, waakte daar mee over het IP-management en compliance binnen de groep en gaf ondersteuning bij de internationale expansie van het bedrijf waardoor zij de kans had de Belgische praktijk af te toetsen aan de werkwijzen op buitenlandse markten in entertainment en audiovisuele producties.

Françoise is vlot drietalig, heeft ruime juridische praktijkervaring met de redactie en onderhandeling van een brede waaier aan contracten, kan vlot overweg met businessmodellen gebaseerd op intellectuele eigendom, adviseert in heldere taal en streeft naar conflict-avers professionaliseren en langetermijnoplossingen. Ze heeft passie voor de creatieve sector (design, fashion, entertainment, gaming, audiovisuele werken…) en de mensen die erin werken. In 2018 behaalde Françoise een certificaat als Data Protection Officer.

Françoise doceert regelmatig omtrent intellectuele eigendom en verbintenissenrecht aan niet-juristen en streeft er steeds naar complexe juridische begrippen in verstaanbare taal te delen.

f.carlier@affluo.be
+32 477 63 02 35

Contact

info@affluo.be


Website disclaimer
Cookie policy
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x