Françoise Carlier

Françoise Carlier werkte na haar stage aan de Balie te Brussel sinds 1994 als bedrijfsjuriste in de creatieve sector voor ze, in 2016, opnieuw advocaat werd. Ze heeft 25 jaar ervaring met alle juridische aspecten van intellectuele eigendom in het algemeen en auteurs- , media- en merkenrecht in het bijzonder.  Gedurende haar carrière was ze onder meer 11 jaar werkzaam als Head of Legal bij Studio 100, waakte daar mee over het IP-management en compliance binnen de groep en gaf ondersteuning bij de internationale expansie van het bedrijf, waardoor zij de kans had de Belgische praktijk af te toetsen aan de werkwijzen op buitenlandse marken in entertainment en audiovisuele producties.

Françoise is vlot drietalig, heeft ruime juridische praktijkervaring met de redactie en onderhandeling van een brede waaier aan contracten, kan vlot overweg met businessmodellen gebaseerd op intellectuele eigendom, adviseert in heldere taal en streeft naar conflict-avers professionaliseren en lange termijn oplossingen. Ze heeft passie voor de creatieve sector (design, fashion, entertainment, gaming, audiovisuele werken…) en de mensen die erin werken. In 2018 behaalde Françoise een certificaat als Data Protection Officer.

Françoise doceert regelmatig omtrent intellectuele eigendom en verbintenissenrecht aan niet juristen en streeft ernaar steeds complexe juridische begrippen in verstaanbare taal te delen.

Neem contact op met

Françoise

f.carlier@affluo.be

+32 477 63 02 35

Expertises:

Media & entertainment

Intellectuele eigendom

Ondernemingsrecht

Legal project & legal interim management

Affluo Brussel
Berkenlaan 8A + 8B
1831 Diegem

Affluo Antwerpen
Van Immerseelstraat 66
2018 Antwerpen

Neem contact op

* verplichte velden

Uw gegevens en bericht worden door ons verwerkt om met u in contact te treden. Verdere informatie vindt u in ons privacy statement

Bedankt voor uw bericht. Uw bericht werd succesvol verzonden. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog eens opnieuw